måndag 26 augusti 2013

Möra fläskkotletter med kålrot, rödbetor och sötpotatis


Jag läste häromdagen ett inlägg hos Linda som har bloggen Kryddburken som handlade om hur man får fläskkotletter möra och goda. Många tycker säkert att fläskkotletter är rätt så tråkiga, torra osv men precis som Linda skriver, jobbar man lite med de så blir de helt underbara :-) Jag har tidigare tipsat om Adams rib rub och kommer nu göra det igen. Jag använder den på all typ av kött som jag ska grilla. Bäst är att rubba in kryddorna i köttet ett dygn innan de ska på grillen men funkar också med några timmar. Just på fläskkotletter funkar den jättebra, inga torra tråkiga kotletter här inte! I just den här rubben så är det papayan som ser till att köttet blir mört. Rubben finns i de flesta mataffärer, har hittat både på Coop och Ica.

Till köttet blev det lite olika grönsaker och en vitlöksdipp. Superenkel, blanda ihop 2 dl creme fraiche med ca 1 dl majonäs, pressa i 1-2 vitlöksklyftor, beroende på hur mycket vitlökssmak du vill ha. Salt och peppar, enkelt och gott!

Kålrot: skala och skiva kålroten i pommes frittes pinnar. Rödbetor: skala och skär i mindre bitar. Sötpotatis: skala och skär ner i mindre bitar. Lägg alla grönsaker (du kan givetvis välja andra sorter) i en ugnsform, över med olivolja, pressa ner 2 vitlöksklyftor, salt och peppar, rör runt. In i ugnen på 200 grader ca 30-35 min. Sista 3-4 min brukar jag maxa ugnen för att få lite go färg ;-) Jag hade sedan på lite getost på rödbetorna.

När grönsakerna nästan är klara så sätter du igång med grillningen av kotletterna. De går rätt snabbt, så kör absolut inte för länge. Pensla hela tiden med en glaze eller grillolja så får man en god smak! Servera och njut!

God tallrik med ett glas rött vin, FREDAG!

Rasmus äter med stor aptit, stora killen <3


2 kommentarer :

  1. Fläskkött är verkligen det godaste att grilla! Ska hålla utkik efter den goda rub-kryddan.

    SvaraRadera
  2. Rib rubben har jag också har gott om, men inte testat själv än. Ska göra det när jag ser den!

    SvaraRadera