lördag 27 juli 2013

Sol, bad och vänner på middag

Igår var en helt underbar dag här i Göteborg. Soligt och varmt hela dagen, kvällen var helt fantastisk. Sådär varmt och gott som man vill att sommarkvällarna ska vara.


Vi började dagen med att åka ut och bada. Valde klipporna denna gången, gick riktigt bra med Rasmus trots att han inte kunde gå i och bada. Hade lunch med oss, fiskade krabbor, badade och solade. Åkte hem rätt så tidigt eftersom vi var tvungna att förbereda inför att våra vänner skulle komma över på middag.

Det blev en härlig middag på eftermiddag/kvällen med många härliga skratt, både åt oss själva och åt barnen ;-) Ulrika och Jesper har en son på 7 månader som heter Charlie och han blev lite rädd för Rasmus emellanåt som kanske blev lite för högljudd ibland ;-) Det skiljer ett år mellan pojkarna så om ett år eller så kan de nog börja leka lite mer :-)

Förutom att det bjöds på Kaffe Karlsson och gin och tonic så åts det ju mat också ;-) Vi bjöd på grilllad fylld fläskytterfilé med ugnsrostad sötpotatis och dippsås gjord på bland annat fetaost och kräm av soltorkade tomater.


Köttet blev väldigt lyckat, så här gjorde jag:

Ingredienser
2 pkt fläskytterfilé (eller fläskfilé)
4 skivor Serranoskinka
pesto
kräm av soltorkade tomater
salt och peppar

Börja med att rensa filéerna. Dela de sedan på längden och fläk ut de till dubbel storlek, lägg på serranoskivorna, kleta över pesto och krämen av soltorkade tomater. Knyt ihop filén med steksnöre, salta och peppra.

Grilla köttet på rätt så hög värme så den får fin färg runtom, lägg sedan på en lite svalare del av grillen och lägg på locket, kör tills köttet blivit ca 58 grader, skär upp och servera.

Härliga sommarkvällar som stannar i minnet!

1 kommentar :

  1. Vilka härliga bilder! Perfekt sommar med god mat och lathet. :)

    SvaraRadera