måndag 22 juli 2013

Hemma igen, skörd och grillat


 
gulöa

Igår kom vi hem från en underbar vecka på Käringön. Vi har verkligen haft tur med vädret, sååå skönt! Vi har grillat mycket och en kväll var vi ute och käka på en restaurang som heter Ökrogen. Vårat första val låg på en restaurang som heter Petterssons krog och som är väldigt populär men där fick vi inget bord så då funderade vi på om vi skulle gå och äta på Simsons värdshus som bland annat drivs av Carl som blev tvåa i Sveriges mästerkock. Men vi fick reda på av några vi känner att portionerna är väldigt små, att det är mer "finmat", dessutom hade de ingen barnmeny så vi valde faktiskt att hoppa över det stället. Valet föll då istället på Ökrogen som ligger mitt nere i hamnen. God mat till ett överkomligt pris, helt perfekt för oss två barnfamiljer ;-) Jag valde hel rödspätta som ni ser nedan på bilden, jättegod! Jonny valde hamburgertallrik, också den riktigt god :-)

Hel rödspätta, mycket gott!

Hamburgertallrik, också den god, ingen bra bild tyvärr...

käringön


Idag har vi bara varit hemma, tvättat, grejat i växthuset, handlar osv. Ja, ni vet sådant man behöver göra när man kommit hem efter att ha varit borta en vecka. Så otroligt varmt idag, vi kom upp i 29 grader!!! Imorgon bär det ut på havet med båten, går inte att vara hemma i trädgården när det är så varmt.

Igår blev det grillat här hemma. Grillade kycklingfilé som fått ligga i Adams rib rub, kryddade sedan med salt, peppar och timjan när jag grillade. Till kycklingen blev det en dippsås, ugnsgrillade grönsaker (som jag skördade under dagen) och kokta sockerärtor, även de egenodlade.


Så otroligt härligt att bara gå ut i trädgården och plocka åt sig de grönsakerna man vill ha! Rödbetorna är jättefina, morötterna likaså. Squashen har inte blivit så stor ännu men det är ju i och för sig de små som är godast. Lökarna har blivit riktigt bra i år och nu börjar jag även kunna skörda sockerärtor, gott gott.

Idag blir det en grillmeny efter önskemål från sambon. Grillade revbensspjäll, grillade kycklingben, grillad sötpotatis mm. Men, den maten får ni se senare ;-) Ha nu en god kväll och njut av sommarvärmen med ett glas rött ;-) Det ska i alla fall jag göra!!

1 kommentar :