tisdag 11 juni 2013

Snyggt designad rosébox - René Barbier Rosado

Dricker ni rosévin?? Rosévin är väl inget man dricker under årets mörka månader men nu är det ju verkligen högsäsong för rosévin! Att ta sig ett glas rosé efter en lång dag på stranden är ju riktigt härligt eller vad tycker ni? Men hur gör man för att hitta det rätta rosévinet när man står på Systembolaget bland alla flaskor och boxar? Du kanske är sådan som går efter utseendet på boxen eller flaskan? Isåfall tror jag att du skulle ha valt den här snyggt designade boxen:


Det är Camilla Thulin som har designat boxen för Rene Barbier och så här tänkte hon när hon designade den: - Inspirationen till denna design har jag hämtat från min eviga vurm för den spanska flamencokulturens fantastiska dräkter och dans med dess kraftfulla uttryck. Solfjädrar med rosor och nejlikor, stora handbroderade sidensjalar med blommor i varma soliga färger. En konstform som uttrycker både passion, styrka och elegans; precis som ett fint rosévin.

Jag tycker designen är jätteläcker, passar ju mig som älskar trädgård ;-) Vinet då? Jo, det var ett lättdrucket torrt rosévin med toner av röda bär, örter och kryddor. Vinet gör sig bäst till grillat, tapas, kyckling- och fiskrätter. Det är ett klassiskt rosévin som funnits länge på Systembolaget. Jag tyckte vinet var jättegott, får betyget 4 av 5. Kostar 199 kr och har nummer 2751.


Vintips i samarbete med Pretto.

1 kommentar :

  1. Det vinet gillar jag. Vi har en box i kylskåpet (om den inte tog slut sist... måste nog gå och kolla). :-)
    Kram

    SvaraRadera