Midsommarens förrätt - Jordgubbsbruschetta

Ja, då kör vi väl igång med första midsommarreceptet till Grönare högtider med Las Moras och kokaihop.se. Jordgubbar hör ju såklart midsommar till men inte bara i efterrätterna tycker jag. Här har jag valt att använda den i en förrätt, närmare bestämt en bruschetta! En riktigt smakrik och krämig förrätt som passar alldeles utmärkt till det vita vinet Las Moras.

jordgubbsbruschetta

Ingredienser till 4 portioner
2 st stora skivor surdegsbröd eller 4 st mindre
1 pkt jordgubbar (alla går inte åt)
olivolja
balsamvinäger
färsk basilika
1 msk rårörssocker
mascarponeost

Börja med att skiva jordgubbarna i ½ cm tjocka skivor och lägg i en skål. Häll över ca 1 msk balsamvinäger, sockret och en handfull strimlad basilika. Rör om och låt stå.

Grilla brödskivorna i en grillpanna eller på grillen tills dom fått fina ränder. Ringla över olivolja. Smeta på mascarponeost i ett ganska tjockt lager.

Fördela jordgubbarna över brödbitarna, avsluta med lite extra balsamvinäger och några basilikablad.
jordgubbsbruschetta
Den 17 juni startar tävlingen upp på Kokaihop.se då du kan vara med och vinna en Kitchen Aid, lämna in ditt gröna midsommarecept du också!

Kommentarer

  1. Mums mums med jordgubbar och ost på surdegsbröd... Somrigt värre :)

    SvaraRadera
  2. Vad gott det låter! Är mer för desserter än förrätter men detta är ju liksom 2 i 1!:)

    SvaraRadera
  3. Martina! Detta blir absolut vår förrätt i midsommar. Tack!
    /Jeanette Karlström

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt Jeanette, hoppas du kommer gilla det!

      Radera

Skicka en kommentar