tisdag 11 juni 2013

Dags för Grönare högtider med Las Moras igen :-)


Ja då var det dags för Grönare högtider igen ;-) I påskas berättade jag ju för er om samarbetet som jag och 4 andra matbloggare har ihop med Las Moras och matsiten Kokaihop.se Vi ska ta fram en receptserie på temat "grönare högtider" som ska kopplas ihop med vinet Las Moras. Högtiderna som det gäller är påsk, midsommar och jul. Nu är det alltså dags för midsommarmaten, kul!

Alla våra recept som tas fram under året ska sedan sammanfattas i en receptbok "Las Moras grönare högtider". Recepten ska givetvis passa till det vita vinet Las Moras och huvudråvaran ska vara ekologiska grönsaker i säsong.

Projektet innebär också ett samarbete med siten kokaihop.se där det inför varje högtid kommer lyftas fram en tävling där läsarna tävlar om att komma med i receptboken tillsammans med oss matbloggare.

De andra matbloggarna som är med i projektet förutom mig själv är:
Under morgondagen kommer mitt första recept på temat midsommar ut och jag lovar er att det blir gott :-) Vill ni kika på hur mina påskrecept såg ut så kan ni gå in under etiketten Grönare högtider här i högerkolumnen.

Lite info om vinet Las Moras

"Las Moras är ett vin och varumärke med ursprung i Argentina. Las Moras finns både som rött och vitt vin, i bag in box och på flaska. Det vinet som vi testar till högtiderna är ett vitt vin som lanserades i höstas, Las Moras Chardonney PET, krav märkt! Detta vin är inte bara ett bättre miljöval utan har också fått mycket goda recensioner ifrån landets vinkritiker."

Smaken är torr, generöst fruktig, ungdomlig med inslag av fat, tropisk frukt, persika, apelsin och vanilj. Vinet har nummer 16018 på Systembolaget och kostar 73 kr.

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar