Tragedi i trädgården!

Nja, nu ska vi inte överdriva kanske men lite upprörd blir jag allt över att de flesta av mina barrväxter (jag har inte så många) verkar döda. Denna vintern har inte varit nådig för vissa växter. Mycket som har dött hos mig och säkert hos många andra också. Förstår att det har att göra med att det varit kalla nätter under vintern och milda dagar, ingen höjdare för växterna. Har inte riktigt koll på vad mina barrväxter heter (bild nedan) men kanske någon kan tipsa mig om vad jag ska göra? Dom som tappat barren är väl körda antar jag men enen som ändå har barren kvar fast dom är gula, kan den klara sig? Ska jag klippa i den? Är dålig på barrväxter........


En av mina rhododendron har också tagit stryk. Bruna trista blad på över halva plantan men den är inte död. Får väl avvakta och se om den tänker blomma, annars klipper jag nog bort det fula så får den ta nya tag nästa år.



Blåbärsriset! Ja, blåbärsriset är brunt i hela skogen verkar det som så även mitt blåbärsris i trädgården men......det är grönt under det bruna så jag tror ändå att det klarar sig, kanske inga bär i år men riset är i alla fall inte dött :-)


Hur ser det ut i era trädgårdar? Mycket som dött??

Kommentarer

  1. Två ginst, en fjärilsbuske och ett persikoträd har jag mist. Jag trodde att blåbären hade gått samma öde till mötes, men det börjar titta fram blad där nu :-)

    SvaraRadera
  2. Jag kan tipsa om att FOR (Fritidsodlarnas riksorganisation) hhar gratis telefonrådgivning inom trädgård under odlingssäsongen. Dom är duktiga. Ring och kolla med dom vad du ska göra. Här hittar du mer info + telefonnummer: http://www.for.se/51/gratis_radgivning

    SvaraRadera

Skicka en kommentar