torsdag 9 maj 2013

Snabb- och lättlagad bearnaisesås med grillad rostbiff och sötpotatis


Idag har varit en mulen dag här i Göteborg men ändå rätt så varmt och skönt. Vi har varit iväg och storhandlat (med resten av Torslanda) och sedan har vi kört några timmar i trädgården också. Tagit ner plasten från växthuset, satt mer potatis, sått rödbetor, planterat försådda jättelökar och spridit ut gräsmattegödsel.....och nu kom regnet.....perfekt!

Idag ska vi grilla fläskkotlett och sparris. Mycket grillning blir det nu när våren är här vilket ju är härligt och gott, häromdagen blev det grillning av rostbiff i skivor, mycket gott, till det blev det sötpotatis i ugnen och en mycket lättlagad och god bearnaisesås (eller snarare en dippsås kanske). Receptet på såsen kommer ifrån 56kilo.se.

Ingredienser
300 g smör
1 msk rödvinsvinäger
salt och vitpeppar
4 äggulor
2 msk creme fraiche
hackad färsk dragon och persilja efter smak

Börja med att smälta smöret i en kastrull på medelvärme.
Lägg äggulor, vinäger och creme fraiche i en hög skål och kör igång stavmixern. Tillsätt smöret i en svag stråle medans du mixar, låt det vita i botten vara kvar i kastrullen.
Häll upp i en skål och smaksätt med salt och peppar och de hackade örterna.
Den här såsen blev jättegod och mycket enklare att göra än en "äkta" bearnaise. Allt gick dock inte åt för oss så vi ställde den i kylen men då blev det stenhårt, precis som smör så gör inte för mycket åt gången.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar