Lövbiffsgratäng i ädelostsås LCHF


God morgon på er! Ser nu att jag inte bloggat sedan i onsdags, ja, ibland räcker inte tiden till helt enkelt. Igår lördag var en lite konstig dag. Började med en löprunda/powerwalk innan frukost men sedan när jag kom tillbaka så fick jag plötsligt ont i magen och blev yr. Hade ont i magen resten av dagen så jag orkade inte göra någonting, jag som hade tänkt spendera dagen bland grönsakslådorna, så fröer osv men jag blev mest liggande raklång i soffan :-(

Ja, ja, idag är en ny dag och magen känns mycket bättre så jag inledde den relativt tidigt med en kopp av mitt favvokaffe, Cortado ifrån Nescafe Dolce Gusto, krämigt och gott! Rasmus ville gå upp redan vid 6-tiden så jag har varit vaken sedan dess och för en stund sedan trippade även Isabella upp, dock ser hon lite tröttare ut än Rasmus ;-)



Lite matlagning har det ju blivit också. Häromdagen så gjorde jag en god lövbiffsgratäng ifrån boken Viktminskning med LCHF. Det är Åse som skrivit denna boken som innehåller goda, enkla vardags lchf-recept. Mycket användbar tycker jag! Jag ändrade lite på innehållsförteckningen, bland annat dubblade jag nästan köttmängden och grönsakerna kan man ju ta dom man har hemma helt enkelt.

Ingredienser
800 g lövbiff
4 msk kalvfond
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
200 g champinjoner
1 squash
smör att steka i
salt
 
Sås
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
150 g ädelost
1 tsk timjan
1 tsk soja
svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Strimla köttet och blanda det med kalvfonden, salt och rivna vitlöksklyftor i en skål. Låt stå medans du fixar med resten.

Strimla purjolöken, skiva champinjonerna och squashen och stek i smör i en stekpanna. Lägg hälften av grönsaksblandningen i en smord form, fördela köttet över.

Koka upp alla ingredienser till såsen och häll sedan över köttet, fördela resten av grönsakerna över. In i ugnen i ca 15 min. Jag serverade min portion till blomkålsris medans resten av familjen fick vanligt ris.

Nu hoppas jag att det blir en skön och solig dag som vi kan spendera i trädgården. Jag har massor som jag behöver så idag och altandäcket behöver göras rent, ja, ni vet, alla dessa saker man gör på våren ;-) Ha en skön dag och glöm inte att följa mig på Facebook också!!

Kommentarer

  1. Jag har också spanat in det receptet för det lät både enkelt och gott.

    SvaraRadera
  2. Den gratängen är så god! Jag hittade receptet hos Bara en kaka till och hon använde även paprika i. Men precis som du skriver går grönsakerna att variera utifrån vad som finns hemma.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar