Laxbiffar med limedippsås


Onsdag idag vilket betyder ledig, härligt! Vad tror ni om lite lättlagad mat så här mitt i veckan?? Laxbiffar är nog inte så vanligt att man gör hemma men det är ju absolut inte svårt så varför inte göra det lite oftare?? Dessutom supernyttigt och enligt undersökningar så blir barn som äter lax duktigare på matte!!?? Ja, sant eller inte, nyttigt är det ju i alla fall, det vet vi :-)

Biffarna kan ju givetvis smaksättas på många olika sätt, citron, lime, chili, örter mm mm. Jag valde denna gången lime eftersom det var det jag hade hemma ;-) Man gör egentligen precis som när man gör vanliga pannbiffar, jag hoppar dock över ströbrödet, det behövs inte.

Ingredienser
laxfiléer eller hel laxsida
1 ägg
1 st liten gul lök, finhackad
saften och skalet från en riven lime
salt och peppar

Mixa ihop alla ingredienser och stek i smör eller kokosfett tills dom fått fin färg. Servera med en sallad och en god dippsås. Jag fortsatte med limetemat i såsen och blandade hälften hälften majonäs och creme fraiche, tog sedan rivet limeskal, salt och peppar och pressade i en liten vitlöksklyfta. Gott gott!!

Kommentarer

  1. Lax är så gott! Och lime passar bra till laxen.

    SvaraRadera
  2. STORT tack för tipset! Kunde inte låta bli att göra laxfärsbiffar igår efter att ha läst hos dig. Fast vi använde ett annat favoritrecept "Lisas asiatiska"
    http://taffel.se/recept/laxbiffar-med-thaismak
    Perfekt för oss som sitter fast i thai-träsket. Härligt med alla odlingar!!!

    SvaraRadera
  3. Fröken dill: ja, den där varianten verkar också god ;-)

    SvaraRadera
  4. Laxbiffar är ju så gott, måste prova dina nästa gång!

    Kram C <3

    SvaraRadera

Skicka en kommentar