Grillad fläskytterfilé i marinad med kräm av soltorkade tomater serverades med gott rosé!


Gäsp! Idag är jag trött även om vi faktiskt för första gången på länge fick sova hela natten utan att en viss liten kille skulle komma upp och lägga sig bredvid :-) 1 maj och hela familjen är ledig, skööönt! Idag blir det trädgårdsjobb för hela slanten. Nu ska grönsakslandet bli klart. Jag ska gräva ner kompost, inte den vanliga trädgårdskomposten utan matkomposten, usch, alltid lika äckligt tycker jag men den är ju så bra för växterna, full  med näring!

Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater.

Jag har blivit helt frälst på denna goda krämen ifrån Zeta. Smakar så gott i dippsåser eller i marinader eller varför inte på en bit ost ;-)

Ingredienser fläskytterfilé
1 pkt fläskytterfilé
salt och peppar
olivolja
2 stora msk kräm av soltorkade tomater (eller fint hackade soltorkade tomater)
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 st pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Kleta in köttet i olivolja, salta och peppra. Lägg på grillen och låt få fin färg runtom. Lägg sedan köttet längst in på grillen och stäng av värmen under (indirekt värme) och kör tills köttet fått en temperatur på ca 65 grader, inte mer.

Blanda under tiden ihop övriga ingredienser i en skål.

När köttet är klart skär du upp det i tunna skivor, ca ½ cm. Lägg i en form eller på tallrik och ringla över dressingen/marinaden. Blanda runt.

Till köttet blev det som sagt var en pastasallad men även en god dippsås också den med krämen av soltorkade tomater, mumsigt värre!

Ingredienser dippsås
2-3 dl turkisk yoghurt
2 msk kräm av soltorkade tomater
½ pkt fetaost
salt och peppar

Börja med att mosa fetaosten med en gaffel i en skål, tillsätt övriga ingredienser och rör om.


Till maten drack vi ett gott rosévin. Vi ville egentligen ha ett rött vin men hade inget hemma så med en liten suck tog vi fram ett rosévin och vi tänkte väl båda två att det här blir ju inte lika bra men får väl duga. Oj så fel vi hade ;-) Vinet passade alldeles utmärkt till maten och var riktigt gott! Vinet heter Domaene Gobelsburg och kommer ifrån Österike. Kostar 99 kr på Systembolaget och har nr 71293. Vinet är lätt och bärigt, ingen typisk rosé tycker jag utan smakar lite mer som ett vitt vin. Antagligen supergott till sommaren, på altanen, i min solstol med solen skinandes i ansiktet ;-) Längtar!

Nej, nu gäller det att ta tillvara på dagen så ut i solen och jobba (och lite njuta också förstås).

"Gilla" mig gärna på Facebook och följ mig på Instagram, där heter jag martinakoch73. Där lägger jag in lite mer "personliga" bilder, inte bara mat ;-)


Kommentarer

  1. Ser gott ut det där! Hurra för grillat, som jag längtat!

    SvaraRadera
  2. Ja, eller hur Tina, som vi har längtat ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar