Färska räkor, bubbel och lchf frallor


Precis som jag skrev i förra inlägget så skulle vi ju äta räkor i fredagskväll efter att barnen hade gått och lagt oss och så blev det också :-) Älskar räkor, ja, jag älskar alla slags skaldjur faktiskt och har gjort det ända sedan jag var liten. När man har räkor så vill man ju gärna göra en räkmacka med majonäs, ägg och räkor och eftersom jag inte äter vanligt bröd längre så blev det ju till att baka lchf bröd först. Jag gick efter ett recept jag hittade på 56 kilo, enkla, snabblagade och framför allt goda! Här kommer receptet:

Ingredienser 4-6 frallor (beroende på hur stora man gör dom)
1½ dl mandelmjöl
1½ dl pofiber
1½ msk fiberhusk
1½ tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl turkisk yoghurt eller liknande
3 msk mjölk
3 msk smält smör eller kokosfett
vallmofrön + ett uppvispat ägg

Ställ ugnen på 200 grader.
 
Börja med att vispa äggen fluffiga, blanda sedan ner yoghurten, mjölken och det smälta fettet. Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda ner i äggsmeten. Låt stå och svälla i 5 min.
 
Blöt nerhänderna och rulla ihop degen till runda bollar som du sedan lägger på en bakpappers klädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strössla över vallmofrön. In i ugnen ca 15 min.

Ja, som ni ser nedan så blev det fin fina räkmackor med Hellmans majonäs (sambon föredrar Findus), ägg och räkor, till detta drack vi en god prosecco, älskar bubbel!!


Idag har vi mors dag och jag blev väckt av barnen med lite fin choklad, ska smaskas på ikväll. Nu ska vi göra oss i ordning och åka hem till mina föräldrar som bor några mil härifrån närmare bestämt i Sätila. Dom bor precis vid sjön Lygnern, jättefint, tyvärr är det ju inte baddags ännu men det räcker att titta på sjön också ;-) Ha en trevlig mors dag alla fina mammor därute!!

Kommentarer

  1. Åh, vad gott! Bröd och räkor är ju så gott ihop!

    SvaraRadera
  2. Guud så gott, älskar räkor! Nu blev jag jättesugen, trots att jag ska grilla snart ;)

    Ha en fin kväll!
    Kram C <3

    SvaraRadera
  3. Hej, försökte maila dig men det gick inte fram. Trevlig blogg! Hittade den i jakten på recensioner av kitchenaids köttkvarn, om vi ska satsa på en i plast eller en i metall, som känns mer slitstark och snygg.. Maila gärna på tintinforsberg@gmail.com

    Tack på förhand!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar