tisdag 28 maj 2013

Det växer och frodas!

Ja, nu tar det fart i grönsaklandet och i mina odlingslådor. Lite regn, lite sol, lite regn.....ja, ni fattar, perfekt för växterna! :-)


I växthuset så har jag bundit upp alla tomater, allt som ska i stora krukor har fått stora krukor. Jag odlar tomat, chili, gurka och aubergine bland annat. Som ni ser ovan är potatisen på G oxå! Tror dock att potatis till midsommar bara är att glömma, tyvärr :-(


I bilden ovan ser ni min röda vinbärsbuske som ser ut att ge mycket bär i år. Den är inte så gammal, tror den kanske är 3 år. I odlingslådorna växer både vit, gul och röd lök. Dessutom ser ni plocksallat och rädisor. Snart dags för första rädisan tror jag, just dessa är gula :-)

Äppelträden står i full blom nu. Just det här trädet är ett sk familjeträd med 5 olika sorters äpplen och vad jag kan se så kommer det äpplen från alla sorter, det har inte hänt förut, kul! Ovan ser ni också att dillen och persiljan växer på bra under fiberduken.

Squashen har fått komma i komposten. Jodå, squash trivs alldeles utmärkt i komposten. Givetvis får man tillsätta lite gödsel och lite ny fräsch jord men just squash är jättebra för en halvfärdig kompost eftersom den gräver sig ner med rötterna och påskyndar komposteringen. Har hittils aldrig lyckats med butternut squash men i år ser den fin ut och den får växa på i drivbänken med lock på som jag lyfter upp vid fint väder och stänger över natten. På sista bilden ser ni min kryddhylla som just nu består av mycket mynta, timjan, salvia och dragon. Kommer väl ställa ut rosmarinen också så småningom.

Hur går det för er andra i trädgården, odlar ni något???


1 kommentar :

  1. Jag har med en hel del på g, tomater, rädisor, chili, sallad, ruccola å örter. :D
    Rädisorna är redo för skörd till helgen. :D
    Härliga tider. :D

    SvaraRadera