LCHF Fröknäckebröd

fröknäckebröd

Ja, då har jag också testat att göra fröknäckebröd a´la LCHF! Finns väl speciellt ett recept som cirkulerar ute i matbloggsvärlden nämligen det som är ifrån Birgitta Höglunds blogg (som tyvärr slutat att blogga). Jag lade även till torkade tranbär och gojibär, blev jättegott. Viktigt dock att torka dom tillräckligt länge i ugnen efteråt så knäckebrödet blir sprött! Jag orkade inte vänta så mina blev lite sega men nästa gång ska jag ha bättre tålamod ;-)

Ingredienser
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk gojibär
1 msk torkade tranbär
½ dl smält smör eller kokosfett
2½ dl kokande vatten
½ tsk havsalt + lite att strö över

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och häll över det kokande vattnen, låt koka upp och häll blandningen i bunken. Blanda ihop.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela blandingen över i ett tunt lager med hjälp av en slickepott. Strö över lite havssalt. In i ugnen på 150 grader i ca 45 minuter. Ta ut brödet och skär i mindre bitar. Sänk ugnen till 50 grader och kör in plåten igen i ca 2 timmar för att på ett sprött bröd.

Kan ju givetvis smaksättas med diverse brödkryddor, det tänker jag nog göra nästa gång! Jag tyckte det blev jättegott och skönt att kunna variera Finn crispen med något annat ;-)

Ni glömmer väl inte att jag numera finns på Facebook också, följ mig gärna där!!

Kommentarer

  1. Fröknäcke är jättegott och kan varieras så mycket.

    SvaraRadera
  2. Fröknäcke är verkligen supergott! Vi fick alltid så gott från vår chef varje jul och nu i julas när vi var hemma hos honom så gjorde vi det. Nästan som ditt fast inte LCHF-varianten då... lätt beroendeframkallande! :)

    SvaraRadera
  3. Fröknäcke är super och nya recept uppskatta salltid :) Mums!

    SvaraRadera
  4. Fler än jag som gillar fröknäcke märker jag ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar