torsdag 11 april 2013

Festivalbloggare för Lakritsfestivalen


När Spot and Tell sökte efter festivalbloggare för Lakritsfestivalen 2013 så var jag ju inte sen att ansöka, lakritsfantast som jag är :-) När jag sedan blev uttagen så var ju lyckan gjord såklart. Här hittar ni listan på alla festivalbloggare.

Jag fick reda på att jag skulle få hem en goodiebag med diverse godsaker, allt med lakrits såklart. Igår så kom då goodiebagen och ja, jag blev verkligen inte besviken, jisses vad mycket saker det var i! Har försökt få bild på alla saker men det är nog lite svårt att se. Kommer givetvis ta fler bilder allteftersom jag testar dom.

Kan ju givetvis inte testa allt det här på en gång så det blir lite i taget (jag som inte ens ska äta sötsaker ;-) Vi började med några lakritskulor från "Lakrits by Johan Bülow", det är dom du ser på bilden nedan, de tre längst bak, mycket goda, fick även ett lakritspulver från samma leverantör, det får jag garanterat användning av senare med tanke på att jag fick en hel del receptkort också med massor med smaksiga recept innehållandes just lakritspulver. Vi provade också Esteban´s Black, salt lakrits överdragen med choklad, blev en stor favorit direkt :-) De brända mandlarna med chili och lakrits ifrån Gamlestads knäck och karamell var supergoda. Inte för starka utan alldeles lagom.


Något som satt riktigt fint idag när jag kom hem från jobbet, när jag var lite kall eftersom det var riktigt burrigt i Göteborg idag, kom till och med lite regn, var ett rött te från Lakritsroten med bland annat lakrits i. Mycket gott, alldeles lagom smak av lakrits.


Som ni ser ovan så finns det till och med sylt och marmelad med lakrits i, ska bli kul att smaka.

Tyvärr, får jag väl säga så är ju Lakritsfestivalen i Stockholm ;-) men för er som bor i Stockholm eller i närheten så får ni ju inte missa att gå dit. Börjar den 20 april på Annexet i Ericsson Globe. Gå dit och frossa i lakrits och njut!

I samarbete med Lakritsfestivalen.

3 kommentarer :

 1. Åh, det ser väldigt gott ut!

  Jag måste bara säga att jag är helt såld på din blogg. Både när det kommer till matlagningen, men framförallt odlingen. Är själv väldigt intresserad av växter, så är jättekul att läsa din blogg! :)

  //Angelica

  SvaraRadera
 2. Tack Angie, det var kul att höra! Har ju inte skrivit så mycket om odlingen det senaste men förhoppningsvis kommer våren snart så man kan sätta igång :-)

  SvaraRadera
 3. Så kul med Lakritsfestival! Det är så synd ibland att jag inte bor närmre Stockholm för det händer en massa skoj jag inte kan åka på.
  Tack för dina snälla ord om mina foton :-) Som svar på din fråga, antingen så kan det bero på att bilden blir överexponerad och då framträder de ljusa partierna för skarpt vilket går att rätta i ett redigeringsprogram eller så får man ändra inställningarna i kameran innan fotot tas. Exponeringen syns som en skala med plus, med noll i mitten och sedan minus. Det kan också vara ljusmätningen, att kameran uppfattar bilden som mörk och vill göra den ljusare och då blir de ljusa partierna för ljusa.
  Hoppas det hjälpte dig något.

  SvaraRadera