måndag 22 april 2013

Äntligen igång med vårstädningen i trädgården!

Omplanteringar på gång. Purjolöken har tittat upp, Kryddorna har vaknat till liv, timjanen går faktiskt redan att skörda av :-)
Att våren är sen är väl ingen nyhet och eftersom jorden i trädgården och rabatterna varit stenhård fram tills nu så har jag inte gjort så mycket mer i trädgården än beskurit träd och buskar. Nu i helgen så var det äntligen dags att ta tag i rabatterna. Klippa ner gammalt bös (Göteborgska för skräp ;-) och krattat undan lite löv. Jag har också hunnit med att plantera om lite olika grönsaksplantor såsom squashen och basilikan. Hittade billiga sticklingar på Plantagen, 7 kr styck så jag slog till och köpte lite pelargoner och fuchsior :-)

Nästa helg får det bli till att göra iordning grönsakslådorna och grönsakslandet. Då brukar jag fylla upp med kompost och gödsel, blanda om och kratta fint inför sådden. Tungt och jobbigt men kul och skönt när det är klart!

Nej, vad säger ni! Nu kör vi igång en ny vecka och njuter av våren som är här eller i alla fall på G!! För mig är det tåget till Vänersborg som gäller idag, avdelningsmöte hela dagen med kollegorna som sitter där. Ha de gött!

Jag har planterat lite penseér. Båten är nytvättat och nypolerad, väntar nu bara på att få komma i vattnet. Längst ner till vänster ser ni att vitlöken är på gång också, härligt!

3 kommentarer :

 1. Åh, så sugen man blir på att ha någonstans att ha egna små odlingar, men någon gång ska väl vi också kunna få till det någonstans...

  Var på Bagaren och kocken i fredags, halleda vilket place!!! Tänkte lite på dej när vi gick omkring och botaniserade:)

  SvaraRadera
 2. Javisst har dom mycket fint, man vill köpa hela affären!

  SvaraRadera
 3. Underbart att våren ÄNTLIGEN verkar vara på väg. Jag var på landet i helgen och röjde upp. Blev positivt överraskad av att snön var borta och tjälen hade släppt. Bra med en södervänd tomt. Antagligen kan första vårsådd bli till helgen som kommer, eller möjligen nästa. Härligt!

  SvaraRadera