måndag 18 mars 2013

Las Moras - Grönare högtider


Äntligen får jag berätta om ett himla roligt projekt som jag är med i!! I samarbete med Las Moras och matsiten Kokaihop.se så ska jag tillsammans med 4 andra matbloggare ta fram en receptserie på temat "grönare högtider" som ska kopplas ihop med vinet Las Moras. Högtiderna som det gäller är påsk, midsommar och jul.

Alla våra recept som tas fram under året ska sedan sammanfattas i en receptbok "Las Moras grönare högtider". Recepten ska givetvis passa till det vita vinet Las Moras och huvudråvaran ska vara ekologiska grönsaker i säsong.

Projektet innebär också ett samarbete med siten kokaihop.se där det inför varje högtid kommer lyftas fram en tävling där läsarna tävlar om att komma med i receptboken tillsammans med oss matbloggare.

De andra matbloggarna som ska vara med i projektet förutom mig själv är:

Så, håll utkik i våra bloggar under veckan för första recepten ifrån 0ss på temat påsk och håll också utkik på kokaihop.se under vecka 13 då tävlingen där du kan vara med och tävla om att få vara med i receptboken kommer ut!!

Lite info om vinet Las Moras

"Las Moras är ett vin och varumärke med ursprung i Argentina. Las Moras finns både som rött och vitt vin, i bag in box och på flaska. Det vinet som vi testar till högtiderna är ett vitt vin som lanserades i höstas, Las Moras Chardonney PET, krav märkt! Detta vin är inte bara ett bättre miljöval utan har också fått mycket goda recensioner ifrån landets vinkritiker."

Smaken är torr, generöst fruktig, ungdomlig med inslag av fat, tropisk frukt, persika, apelsin och vanilj. Vinet har nummer 16018 på Systembolaget och kostar 73 kr.1 kommentar :

  1. Åh, vilket roligt projekt! Det ska bli kul att följa.

    SvaraRadera