måndag 25 mars 2013

Grythelg och såtider

Vilken helg vi har haft, riktigt härligt väder och god mat. Har även hunnit med att så lite nya fröer. Idag blev det två sorters gurka (Marketmore och Max), två sorters aubergine (Moneymaker och Prosperosa och även butternut squash. Har aldrig lyckats med butternut förut, det blir helt enkelt inga frukter men nu ger jag det en chans till, det är ju så himla gott så det vore trevligt att kunna äta sin egenodlade :-)


Matmässigt så har det varit en riktig grythelg (förutom den goda fläskkarrén i lördags). I fredags blev det en kycklinggryta med allt möjligt i, tog det jag hade hemma helt enkelt och det brukar alltid bli himla gott! Det var oliver, blomkål, gul lök, vitlök, grädde, creme fraiche, krossade tomater mm mm. Igår söndag blev det en kalvgryta. Hittade billig kalvbog i affären och slog till. I grytan hade jag hackad gul lök, halverade scharlottenlökar, pressad vitlök, krossade tomater, rött vin, egengjord köttfond, en skvätt grädde, lite pressad citron, champinjoner, morötter, blandade torkade örter såsom oregano och franska örter. Den fick stå och puttra i gjutjärnsgrytan i ca 2½ timme så ni förstår ju att köttet var mört när det var klart, mycket gott!

Denna veckan kommer mina två återstående påskrecept från "Grönare högtider" dyka upp på bloggen så håll utkik. Ni kommer också att kunna tävla på Kokaihop.se om att få vara med och bidra till receptboken med ett eget recept och dessutom så kan du vinna en Kitchen Aid, så håll utkik som sagt var ;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar