lördag 16 februari 2013

Lite dryckestips - rött vin och en mörk stout


Lite dryckestips kanske eller vad säger ni? När jag var på matlagningskväll på Aveqia i höstas så fick vi så otroligt goda viner till maten bland annat det här vinet som heter Piccini Memoro. Ett italienskt vin som passar bra till lamm- och nöträtter. Vinet har en fruktig smak med inslag av kaffe, choklad, plommon, korinter och tobak. Till rätt mat är det här vinet verkligen supergott, precis i min smak. Dessutom inte speciellt dyrt. Kostar 89 kr på systemet, nr 2392.


Nästa tips är ett mörk stout som jag faktiskt tipsat om tidigare men som är värd att få uppmärksamhet igen. Jag fick hemskickad den här stouten för ca 1 år sedan första gången då den skulle komma ut i limiterad upplaga på Systembolaget. Nu är den tillbaka! 1 mars finns den att köpa på Systembolaget, denna gång finns 40.000 flaskor. Tycker ni om whiskey och gillar mörk öl så är det här en perfekt kombo. Min sambo var helt lyrisk! Han gillar ju whiskey (vilket inte jag gör) så han tyckte den var jättegod (denna gången också). Smaken är komplex med typisk "stout karaktär" med inslag av mörk choklad och bränt socker blandas med Innis & Gunn´s karaktäristiska toner av vanilj och ek.

Artikelnr: 11641-03. Pris: 24.90 kr. Alkoholhalt: 7,4%. 

Sponsrat av Pretto.1 kommentar :

  1. Vinet ska vi absolut hålla ögonen öppna efter, Italienska viner är helt klart en favorit. Men ölen provade Håkan med stor förväntan i fjol men blev väldigt besviken på det, föll honom inte alls i smaken av öl och whisky ihop.

    SvaraRadera