Falukorvsgryta a´la LCHF


Förlåt för den urusla uppdateringen men jag har ju börjat jobba nu efter att varit föräldraledig i ett år så det finns helt enkelt inte lika mycket tid. Givetvis lagar vi mat men det blir kanske inte så mycket "ny" mat. Idag onsdag är jag dock ledig, kommer vara ledig varje onsdag hela våren vilket kommer bli jätteskönt! Dottern har sportlov så hon är också hemma, tyvärr är gossen jättedålig, förkyld, febrig och hostig, så synd om min lille "bubbe" :-( Hoppas nu bara att vi andra klarar oss för om en vecka drar vi iväg till Kanarieöarna och då vill man ju inte sitta på planet med världens förkylning.

Tänkte iallafall tipsa er om en riktigt god vardagsrätt, krämig och god och populär bland barnen: falukorvsgryta!

Ska du äta falukorv när du äter låghydratkost så ska du givetvis välja den med högst kötthalt. För att göra min vanliga falukorvsgryta lite mer LCHF så tillsatte jag helt enkelt creme fraiche och grädde. Mmm, mycket gott och krämigt och med en god sallad till blev det perfekt!





Ingredienser
en ring falukorv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater (en burk får gärna vara hela körsbärstomater)
2 msk tomatpuré
½ squash
en liten bit purjolök
½ burk creme fraiche
3 dl vispgrädde
oregano
salt och peppar
olivolja


Börja med att hacka gul och vit lök. Skiva purjolöken. Skär falukorven i mindre bitar. Bryn falukorven i lite olivolja, smör eller kokosolja i tex en gjutjärnsgryta, tillsätt lökarna efter några minuter. Dela squshen i halvmånar och tillsätt även dessa. Klicka i tomatpurén och låt bryna någon minut. Häll över tomaterna och krydda. Tillsätt creme fraiche och grädde. Låt puttra på medans du gör en god sallad.


Kommentarer

  1. Verkar vara väldigt gott. Kanske lite drög mu men menar du att det finns hela körsbärstomater på burk eller menar du en förpackning färska körsbärstomater? Kram

    SvaraRadera
  2. Hej Lena, jadå, det finns körsbärstomater på burk, precis som krossade fast det ligger hela små tomater i istället + tomatsås förstås.

    SvaraRadera
  3. Oh, spännande! Ska prova att göra med quornkorv istället, låter som att det här kan bli en ny favorit :=)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar