torsdag 3 januari 2013

Nyårsaftonens förrätt - Mannerströms hummertoast

hummertoast

Vi hade en riktigt trevlig nyårsafton med goda vänner och deras barn. Till förrätt blev det lite plock i form av serranorullar fyllda med bland annat mascarponeost. Jag gjorde också en toast med hummer- och oströra. Huvudrätten blev en grekisk potatiskaka med helgrillad oxfilé och kantarellkräm. Efterrätten blev en gammal klassiker, chokladpannacotta med hallonsås.

Allt var gott men blev dock lite besviken på potatiskakan som inte blev så vacker som den vart på bilden i mattidningen ;-) Kanske mitt eget fel förstås men god var den ändå. Eftersom en i gänget inte ville ha oxfilén blodig (vilket vi i vår familj älskar!) så fick den bli well done, kan ju inte servera blodigt kött till gästerna ;-)

Vi valde att smälla av våra raketer tidigt på kvällen (nu får jag väl skäll av alla hundägare) eftersom vi vet hur trötta barnen är när det närmar sig tolvslaget. Tror dock att vi vuxna var mer förtjusta i raketerna än barnen var ;-)


 Börjar med att bjuda på receptet på hummertoasten som kommer ifrån Leif Mannerströms bok "Skaldjur".

Ingredienser till 8 bufféportioner
1 st hummer
8 st skivor formbröd
175 g g brieost 
150 g philadelphiaost
½ msk tryffelolja
smör

Mixa eller vispa ihop hackat hummerkött, ostarna och tryffeloljan. Bred blandningen på hälften av brödskivorna och lägg en brödskiva på. Skär i trekanter och stek i smör tills dom får färg.

Var försiktig med tryffeloljan för den kan lätt ta överhand, man kan förstås utesluta den om man inte gillar tryffelsmaken.

Övriga recept kommer i senare inlägg, vi drack en himla god välkomstdrink som ni måste få ta del av!!

Rasmus tyckte om hummertoasten ;-)

Rasmus var mycket glad över att ha en lekkamrat!
Ella och Malin

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar