lördag 5 januari 2013

GI Caiprinoska Royale och nyårsaftonens bubbel


Som välkomstdrink på nyårsafton gjorde jag en himla god champagnedrink efter recept av Ola Lauritzson. Han kallar den GI vänlig och det är den nog med tanke på att det är honung istället för sockerlag. Jag tycker det är väldigt gott med färsk lime i en drink och denna var ingen skillnad. Kanske vi skulle haft mer krossad is i för den blev rejält stark men riktigt god ändå.

Ingredienser 1 glas
5 limeklyftor
krossad is
5 cl vodka
champagne eller liknande
1 tsk flytande honung

Pressa ner limeklyftorna i ett högt glas tillsammans med honungen. Tillsätt vodka och fyll upp med krossad is. Toppa med champagne och garnera med en limeklyfta.

Till tolvslaget skålade vi i en champagne som heter Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut. En champagne med frisk smak med brödighet och inslag av äpple. 70% pinot noir, 20% chardonnay och 10% pinot meunier. Passar till olika skaldjur, fiskrätter och charketurier med viss sälta. Kostar 249 kr på systemet och har nr 7555. Testat i samarbete med Prime Wine Group. Jonny som är champagneälskaren i gänget tyckte den var riktigt god, det tyckte vi andra också ;-)3 kommentarer :

 1. Vilken härlig drink! Den verkar riktigt god!

  SvaraRadera
 2. Åh, det receptet ska jag spara, låter jättegott!

  SvaraRadera
 3. Shwopp, vi snor det drinkreceptet direkt, så gott det låter!
  Skumpan är riktigt god, den har vi haft några gånger.

  SvaraRadera