måndag 28 januari 2013

Första fröbeställningen lagd!

Så här kan det se ut när alla mina fröbeställningar kommit in :-)
Ja, då var första fröbeställningen lagd. Som jag berättade tidigare så klantade jag mig rejält i höstas och råkade skvätta vatten över alla mina fröpåsar (utan att jag märkte det) så många av mina gamla fröer var bara till att slänga, antingen så var dom mögliga eller så hade dom grott! Första beställningen gick iväg idag och det blev Gourmetgarage som fick den. Nedan ser ni min beställning.


Tomat Golden Boy Ibrido F.1
Tomat Marglobe
Bondböna Fava da Orto
Buskböna Burro di Rocquencourt 
Dill - Aneto
Lök Rossa Savonese
Morot Nantes 2
Persilja - Prezzemolo Gigante d'Italia
Huvudsallad Quattro Stagioni
Spenat Matador
Zucchino RomanescoDet blev faktiskt bara två tomatsorter härifrån i år, de flesta tomatfröerna klarade sig faktiskt så jag behöver inte beställa så många i år, men någon nyhet vill jag ju ha förstås och i år blev det "Golden Boy", den har jag aldrig testat förut. Spenat ska jag ge mig på igen efter att ha hoppat över det i några år, har inte lyckats något bra med spenat av någon anledning. Bondbönor är ju ett måste och i år blir det två olika sorter, denna nedan och en annan som jag beställer från en annan fröfirma.

Bjuder er på lite härliga tomatbilder så här i brist på bilder på fröpåsarna, tomater i alla dess färger tröttnar jag aldrig på, kanske jag även kan inspirera just dig som tidigare inte gett dig på att odla tomater själv. Testa!! Du lär inte ångra dig när du hittar din första solmogna tomat i sommar och stoppar den i munnen ;-)

2 kommentarer :

  1. Underbara tomater! Att kunna odla och njuta av hemodlade tomater kallar jag livskvalitet
    :-)

    SvaraRadera
  2. Tomaterna,, jag får sådan sommarlängtan att jag vill gråta!

    SvaraRadera