100 år gammal surdeg!


Ja, ni läste rätt. Jag har fått tag i en rågsurdeg där grunden är 100 år gammal Surdegen kommer ifrån Finland och har alltså varit väl omhändertagen under 100 år. Riktigt kul att få litegrann av den och baka med.

Började med att mata den direkt med 1 dl rågmjöl och 1 dl ljummet vatten. Nu får den stå framme under eftermiddagen och förhoppningsvis så kommer den börja bubbla upp lite fint. Kommer bröden bli bättre och godare tro? Ja, det får vi se :-) Tack så mycket Mikko!!

Kommentarer

  1. Wow, 100 år är ju helt otroligt! Spännande att se hur brödet blir :)

    SvaraRadera
  2. Oj då, visst inte ens att en deg kunde överleva så länge. Vilken häftig grej, hoppas du får många goda bröd från den.

    SvaraRadera
  3. Oj, coolt! Är verkligen en periodare när det kommer till surdegsbakande, men suget brukar slå till i mars/april. Får se om det kommer i år med! :=)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar