Snickers och Bounty - Lchf julgodis





Julgodis och julgodis, det vet jag ju inte om det är förstås men jag gör den ju nu och det är snart jul så vi kallar det julgodis ;-) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med. Jag tyckte dom blev riktigt goda. Kanske inget för sockergrisar som fortfarande har ett sötbehov men för mig som blivit av med sötsuget så var dom suveräna!

Ingredienser Snickers
200 g 70% choklad
4 msk sockerfri jordnötssmör
1 dl saltade jordnötter

Smält hälften av chokladen över vattenbad och häll över i en mindre fyrkantig form (det blir ett tunt lager). Låt svalna och bre sedan över jordnötssmöret. Hacka jordnötterna och strössla dom över. Smält resterande choklad och häll över det hela. Låt svalna i kylen och skär sedan i lagom bitar.

Ingredienser Bounty
1 dl sukrin eller Ica Stevia strö
50 g kokosolja
1 dl vispgrädde
1 dl krämig kokosmjölk
200 g kokosflingor
200 g 70% choklad (jag använde bara 100 g men tyckte det blev för lite)

Börja med att smälta sockret med kokosoljan i en kastrull. Tillsätt sedan vispgrädde, kokosmjölk och kokosflingorna. Låt det sjuda en stund under omrörning. Ställ att svalna i ca en timme och forma sedan till avlånga bollar. Lägg på ett fat och frys en timme. Smält chokladen och doppa bitarna i eller använd en pensel och pensla dom med chokladen. Ställ in i kylen för att svalna.

Kommentarer

  1. Måste åxå ta tag i mitt lchf godis... god damn ;) ser jätte smarrigt ut..

    SvaraRadera
  2. Snickers har jag länge tänkt testa, jag gillar jordnötter och choklad.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar