torsdag 13 december 2012

Amarone Soprasasso Della Valpolicella


Det är mycket dryckesprover som trillar in nu i dessa juletider vilket jag tycker är jättekul. Kul att kunna smaka på viner, champagne mm som man kanske annars inte skulle köpa. Amaroneviner är ju kända för att vara lite extra goda och jag kan bara hålla med, dom som jag har smakat hittils har alla varit mycket goda. Finns Amaroneviner i många olika prisklasser förstås och jag har än så länge inte smakat på någon av de dyraste ;-) Det speciella med Amaroneviner är ju att druvorna ligger och torkar i ungefär 100 dagar innan dom används.

Den här Amaroneflaskan kom i ett fint paket tillsammans med lite goda italienska godsaker såsom chokladpraliner och biscotti. Soprasasso har vilat i 4 år innan den landade hos mig så det ska bli mycket spännande att avnjuta detta vin :-)

Art.nr: 2352
Producent: MGM Mondo del Vino
Årgång: 2009
Pris: 189 kr
Druva: Corvina veronese, Corvinone, Rondinella

Vinet doftar fruktig och kryddigt med inslag av fat, körsbär, torkad frukt, plommon, viol och  mörk choklad. Mums!

Smaken är fruktig, kryddig, frisk smak med inslag av fat, körsbär, lakrits, mjölkchoklad och peppar.

Passar till robusta rätter av nöt och vilt och till olika typer av julmat.

2 kommentarer :

 1. Hej!
  Hittade precis hit och blev jätteglad! Fantastiskt fina recept och bra bilder. Nu är du en av favoriterna. Ikväll blir det tomat- och pestobakad lax med ugnsrostade grönsaker. Tack!! Jättespännande med din LCHF-resa också. Lycka till
  Vi "ses" igen.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Kul att du hittat hit Annika och välkommen tillbaka!!

  SvaraRadera