lördag 17 november 2012

Fredagsmys med Cava och hummer


Hur mycket man än älskar sina barn så är stunden på kvällen när man fått dom i säng, satt sig i soffan med sin kära, riktigt efterlängtad och skön! Igår kväll var den dessutom lite extra efterlängtad och skön eftersom det stod riktiga smarriga saker och väntade på oss i köket. Hummer, kräftor och en flaska Cava!

Vi valde mellan en ljus Cava och en rosé. Efter att ha läst på så blev det såklart den ljusa som fick göra hummern sällskap. Jaume Serra Brut Nature heter flaskan, kommer såklart från Spanien, är en torr och ungdomlig Cava med smak av äpplen och grape. Cava framställs genom traditionell champagnemetod, vilket betyder att den andra jäsningen sker på flaska. Druvorna heter Parellada, Macabeo och Xarel-lo. Passar alltså perfekt istället för vanlig champagne på nyårsafton!

Alkoholhalt: 11,5%
Pris: 60 kr
Artikelnr: 7884
Passar som apertif eller till skaldjur och fisk.

Jag som egentligen inte är så himla förtjust i champagne tycker absolut att Cavan är en riktigt bra ersättare inför nyår. Inte så torr som en vanlig champagne och lite fruktigare smak. Passade alldeles utmärkt till hummern och kräftorna och sambon instämde :-)


Sponsrat av PrimeWine

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar