torsdag 18 oktober 2012

Sorbet Äppelcider - samarbete mellan SIA och Kivik


I dessa äppeltider så passar det väl himla bra med en glass med smak av äpple? Kivik har i samarbete med SIA glass tagit fram en sorbet med äppelcider i. Cidern heter Astrakan Guld och är en av Kiviks bästa cider. Sorbet kanske man förknippar mer med sommaren men just den här sorben tycker jag funkade väldigt bra nu på hösten eftersom den smakade väldigt mycket äpple. Den var verkligen jättegod, inte för söt, passar antagligen perfekt som avslutning på en höstmiddag med någon god gryta!

På tal om äpplen, mitt Ingrid Marie äppelträd fullkomlig svämmar över av alla fina röda äpplen just nu och snart tänkte jag ta och plocka dom för att försöka mig på förvaring igen, har ju inte lyckats så bra dom andra åren, har testat både att förvara dom i plastpåsar och även liggande löst i plastbackar, inget har lyckats speciellt bra, någon som har något bra tips???

5 kommentarer :

 1. Jag packar in äpplen ett och ett i tidningspapper och lägger dom sen i en trälåda som får stå frostfritt. Dock är det första året jag testar själv, men jag vet många som packar in äpplena ett och ett och förvarar svalt. I t.ex. kartonger.

  SvaraRadera
 2. Min pappa förvarar äpplena i garaget varje år, han lägger dem i trälådor eller nån låda av frigolit vad jag vet :)

  SvaraRadera
 3. Eller göra en stoooor äppelpaj till på lördag???

  SvaraRadera
 4. Oh nej! Jag som tyckte att den var helt vedervärdig, haha. Smakade unkna äpplen, inte alls gott tyvärr.

  SvaraRadera
 5. Line: oj då! Ja, smaken är som baken ;-)

  SvaraRadera