Pestokyckling i ugn och lite shopping


Ja, då var det redan söndag och en väldigt mörk och trist söndag kan jag säga. Idag blir det nog en riktig innedag för oss, ja, förutom sambon då förstås som är ute och fiskar hummer ;-) Men vi andra blir iallafall hemma. Igår var vi på en shoppingrunda på Frölunda Torg, nyrenoverat och mycket roliga affärer. Fick köpt mig ett par Please jeans som jag blev supernöjd med. Dottern fick lite hösttbyxor och Jonny köpte några jeans han med. Inget till lillkillen för en gång skull, annars är det bara han och dottern så brukar få kläder nu för tiden, någon småbarnsförälder som känner igen sig?

Mina och dotterns jeans :-)

Av någon anledning så är det mycket sällsynt att man  själv unnar sig något speciellt klädinköp. Jag tycker faktiskt det är roligast att köpa barnkläder ;-) finns ju så mycket fint. Men som sagt, denna gången fick både jag och sambon nya jeans :-)

Mina härliga barn!
Igår drog vi fram grillen och grillade fläskkotletter, mycket gott men den rätten jag ville dela med mig av idag var det vi åt i fredags. Kycklingfiléer i ugn med en sås gjord av bland annat pesto. Till detta blev det spaghetti  och en sallad. Supergott förstås!


Ingredienser
1 kg kycklingfiléer
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl philadelphiaost
6 msk pesto 
salt och peppar
½ squash
några champinjoner
3 salladslökar
en handfull körsbärstomater

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att dela kycklingfiléerna på längden så varje filé blir två. Lägg i botten på en ugnsform, salta och peppra.

Blanda ihop grädde, creme fraiche, philadelphiaost och peston i en kastrull och värm snabbt upp.

Skiva alla grönsaker utan tomaterna och fräs några minuter i smör i en stekpanna. Häll över kycklingen. Häll sedan över såsen och avsluta med att fördela dom delade körsbärstomaterna på toppen. In i ugnen i ca 30 min.


I salladen så hade jag bland annat en rökt fetaost ifrån Fontana. Osten har en mild röksmak och jag tycker den funkar bra om man ibland vill ha lite variation från den vanliga fetaosten.


Kommentarer

  1. Jag älskar denna bloggen!!!! Du har så grymt goda recept. Jag har provat en del och bara älskar din mat. Och måste då säga att jag är riiiiktigt kräsen, när det gäller mat =)

    Tack för en mycket fin, rolig, och inspirerande blogg =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj då! Tack så mycket för den fina komplimangen :-)

      Radera

Skicka en kommentar