Kycklingfiléer och grönsaker i krämig sås


Höstklädd tant, hagel på solstolen och härliga röda höstfärger i trädgården.
Ja, nu börjar den årstiden då det är stört omöjligt att få till fina matbilder på kvällarna om man inte har en bra kamera vill säga, vilket jag inte har. Dessa matbilderna tog jag med sista solljuset idag innan solen försvann :-) Ja, hösten är verkligen här, idag haglade det över Göteborg! Mycket också, hela altanen blev full med hagel och graderna sjönk snabbt. Lite mysigt är det ju förstås med hösten också, man får palta på sig lite mer goa mysiga kläder, tjockjackan kommer fram (fast man behöver inte knäppa den ännu) och goa varma Uggs på fötterna. Sitter här nu med tända ljus i hela vardagsrummet, mysigt värre ;-)

Ja, det blev ju förstås mat idag också. En riktigt god och krämig kyckling rätt i ugnen. Man kan egentligen ta vilka grönsaker man vill och slänga på, det är så jag brukar göra, det som finns i kylskåpet åker ner i formen. Mycket krämig grädde och creme fraiche och lyckan är gjord ;-) Jag åt maten med en enkel grönsallad innehållande bland annat Saganaki, ny produkt ifrån Fontana som jag tänkte berätta om senare.



Ingredienser
1 kg kycklingfilé
2 st salladslökar
1 st squash
1 st röd paprika
en liten bit vitkål

1 pkt bacon
1 st broccolihuvud

salt och peppar
smör
olivolja
2 dl creme fraiche
1 dl philadelphiaost
4 dl grädde
en skvätt balsamvinäger
5 st soltorkade tomater

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att dela varje kycklingfilé i tre delar, lägg i en ugnsform, salta och peppra.

Dela upp squashen i bitar, samma med paprikan. Skiva vitkålen i ½ cm breda skivor. Skiva upp baconet. Dela broccolihuvudet i mindre bitar och förkoka några minuter i lättsaltat vatten.

Smält smör i en stekpanna och lägg i squashen, paprikan, vitkålen och baconet. Stek några minuter, häll sedan allt över kycklingen tillsammans med den förkokta broccolin.

Skiva salladslökarna och strössla över grönsakerna.

Blanda ihop creme fraiche, grädde, philadelphiaosten, en skvätt balsamvinäger och hackade soltorkade tomater i en kastrull. Värm upp bara så att allt "löses" upp, häll över kycklingen och grönsakerna. In i ugnen i ca 30 min, tills kycklingen är klar.

Servera med en grönsallad eller pasta, eller både och ;-)

Lägg till bildtext

Kommentarer

  1. Låter himmelskt gott!!!
    Bloggkram,
    Charlotta

    SvaraRadera
  2. Håller med om att det är tråkigt med ljuset nu. Är verkligen inte alls bra på att ta foto i dåligt ljus.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar