Fläskytterfilé i krämig sås med wokade grönsaker


Tycker ni att fläskfilén för det mesta är för dyr och vill ni inte köpa den danska (för det vill ni väl inte) så tycker jag att fläskytterfilén är ett utmärkt alternativ. Den är billigare och dessutom jättegod! Jag använde två stycken fläskytterfiléer till detta recept som jag tidigare gjort med fläskfilé och kan verkligen inte säga att fläskfilén var godare. Köttet får ligga rätt så länge i ugnen i en mycket krämig och god sås, till detta kan man välja att servera ris eller om du som jag vill dra ner på kolhydraterna, wokade grönsaker med samma tema på kryddorna som till köttet, dvs soja och chili. Nackdelen när man inte skriver blogginlägget direkt efter man lagat maten är att det är lite svårt att komma ihåg hur man gjorde ;-) men jag är rätt så säker på att jag gjorde så här:

Ingredienser
2 pkt fläskytterfilé
4-5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl philadelphiaost
2-3 tsk sambal oelek
½ dl soja
3 st vitlöksklyftor
salt och peppar

Börja med att rensa filéerna och lägg dom i en ugnsform. Salta och peppra. Blanda ihop grädde, creme fraiche, osten, sambal, soja och pressa ner vitlöksklyftorna i en bunke. Bland väl och häll sedan blandningen över köttet.

In i ugnen på 175 grader i ca 1 timma. Ta sedan upp köttet, skiva det och lägg tillbaka i såsen.


Grönsakerna som jag wokade var champinjoner, morotsslantar, purjolök, broccoli och aubergin. Jag wokade i en blandning av kokosfett och rapsolja. Kryddade med soja, fisksås, lite sambal oelek och lite sesamolja.

Gott, gott!!


Kommentarer

  1. Jag köper mycket hellre ytterfilé än inner. Saftigare, godare och billigare. Samma med oxfilé. Tycker att det är onödigt dyrt ibland. Rostas är ett bra alternativ eller biff såklart!

    SvaraRadera
  2. Vi köper gärna också ytterfiléer, har alltid blivit väldigt nöjda med det.
    Låter som en väldigt smakrik gratäng, så gott!

    Hoppas du får en fin helg.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar