lördag 8 september 2012

Nya bloggvänner från matbloggsträffen i Göteborg


Lite "smakövningar".
Som jag berättade tidigare så var jag på matbloggsträff i torsdags. Vi var mitt i stan, i kommunikationsbyrån Truth´s lokaler, jättefint, högst upp, åttonde våningen med utsikt över stan. Vi var ca 50 st personer som kom, dom flesta matbloggare (tror jag).

Det hela inleddes med lite mingel sedan var det workshop där vi pratade om hur man tjänar pengar på sin blogg (inte helt lätt kom vi fram till), Anders Öhman som har bloggen Öhmans mat & vin pratade om smaker, hur man beskriver hur maten smakar i sin blogg, viktigt var att man inte bara skriver att något är gott, utan beskriver smaken, hm, där har jag nog en del att lära ;-) Det pratades också kött, Meat the world var på plats och vi fick också smaka på deras otroligt goda Pata Negra racks.
Anders Öhman var himla kul att lyssna på!


Sedan var det middag med tidigare nämda Pata Negra racks och diverse andra godsaker som soltorkade tomater, korvar, sallad mm. Vi fick smaka på rosévin ifrån S:t Tropez till maten, mycket goda. Det hela avslutades med en välfylld goodiebag ;-) Som sagt var en jättetrevlig tillställning, hoppas det blir fler sådana här!!

Mat på G!


I bakgrunden syns dom goda Pata Negra racksen.


Vin från S:t Tropez

 
Några välkända ansikten fanns på plats bland annat Katja med bloggen Kaffekokarkokboken. Nytt ansikte för mig var Elsa med bloggen Lilla Kråkans skafferi. Mitt emot dessa båda tjejer sitter Lisa som jag tyvärr inte fick något foto på men hon var också bloggare och skriver på bloggen Lisas godbitar.

Annika med bloggen Smaskens och Christopher, grundaren av Matbloggspriset.

4 kommentarer :

 1. Åh, så trevligt ni måste ha haft! Och gott!!! Du frågade hur jag får det att se fint ut i köksträdgården så här sent på säsongen. Tja, eftersom vi visar upp vår trädgård har vi fått klura lite på just det. Egentligen är det inte så svårt. Alla växter som är vissna eller har fått bladmögel drar vi upp. Antingen gödslar vi och planterar lite höstsallat och annat på de tomma platserna, eller lägger vi lite halm ovanpå jorden och lägger fram lite av skördarna eller gör något annat fint stilleben av t ex gamla verktyg och trälådor eller nåt:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Så kul, tycker att det borde kunna ordas sådant här nere i våra krokar också. Intressant med föreläsningar, speciellt av de man känner igen lite från andra bloggar:)

  Ha en fortsatt bra helg.

  SvaraRadera
 3. Så trevlig tillställning trots att jag gled in lagom till mat, dryck o mingel:) Synd att vi inte hann prata. Häng med på nästa matbloggsträff i göteborg! Hoppas det blir snart!

  SvaraRadera
 4. Ser ut att ha varit riktigt trevligt. Synd att så mycket sker så långt borta från skåne :(

  SvaraRadera