lördag 18 augusti 2012

Lammbog - ljuvligt gott kött!


Ja, då var det redan lördag igen. Idag ska vi förhoppningsvis dra oss in till stan. Det pågår ju Kulturkalaset här i Göteborg och det innebär också att det är internationell matmarknad på Gustaf Adolfs torg, det får man ju inte missa, bloggade om det förra året, hoppas det är lika bra i år igen!

Ja, så var det ju det här med lammbogen som vi tillagade härom dagen, det är så otroligt gott med lammbog men.....det är verkligen viktigt att man ger den tid i ugnen för annars blir inte köttet mört. Jag har bloggat om det här receptet tidigare men det tåls verkligen att upprepas så här kommer det igen ;-)

Ingredienser
1½ kg lammbog
vitlöksklyftor
färsk rosmarin
herbes de provence
salt och peppar
olivolja


Börja med att sätta på ugnen på högsta värmen. Skåra fettet på lammbogen och massera in herbes de provence, olivolja, salt och peppar.

Ta ett gäng med vitlöksklyftor och lägg i botten på en ugnsform, lägg även på en kvist rosmarin eller två. Lägg bogen över. Fördela ytterligare vitlöksklyftor över bogen tillsammans med en eller två rosmarinkvistar.

Täck över formen med aluminiumfolie. Sänk ugnen till 175 grader, ställ in formen och stek i 4 timmar. När köttet sedan är klart så tar man ut det ur ugnen och låter det vila en stund innan man helt enkelt delar på köttet med två gafflar.

Servera med ugnsstekt eller kokt potatis, en god sås gjord på skyn från formen och något grönt. Observera mina fina rödbetor på bilden, dom är jättegoda, bara till att koka och sedan ge dom en klick smör. Supergott!!!


1 kommentar :

  1. oj, vad gott det ser ut. Lamm är en favorit här hemma.
    /mvh Matilda

    SvaraRadera