Inlagd squash

inlagd squash

För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den? Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning. Blir klar på ett dygn så man behöver inte vänta med att äta den heller. Ut och skörda eran squash och lägg in den!

Ingredienser:

4 st squash
2 små gula lökar
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
2-3 tsk senapsfrö (jag använde bruna)
5 msk grovt hackad persilja

Skär squashen i halvmånar. Skär löken i tunna skivor.

Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i senapsfröna och dra kastullen från värmen, låt svalna.

Varva squash med lök och persilja i en väl rengjord burk. Häll på lagen och låt stå i kylen över natten innan den används.

Den här satsen räckte till 2 st 1-literns glasburkar.

Kommentarer