Himmelsk tomatsallad

Ja, då var vi tillbaka i vardagen igen. Sambon är tillbaka på jobbet, dottern började i "nollan" igår, stora tjejen! Jag och Rasmus är ensamma kvar här hemma....men det är ju inte så dumt det heller förstås men det är allt bra skönt och härligt när vi är hemma allihopa tycker jag. Hoppas på att vi får en lång och skön sensommar så vi kan fortsätta att vara ute. Idag blir det lite shopping, jag behöver köpa en regnjacka till mig själv. Är det fint väder så promenerar jag och Rasmus ner till skolan och hämtar Isabella men regnar det så tar jag bilen och bara på dom få minuterna som det tar ner, ut med vagn, i med bebis och in till skolan så hinner man ju bli pisseblöt!! Nej, jag måste verkligen ha en lång regnjacka med stor luva. Såg att Lindex hade en relativt snygg och billig, den får det bli!!

Härliga tomter!

Ja, och så lite mat då förstås. Som jag berättat tidigare så har jag fullt med tomater i mitt växthus så vi äter tomater varje dag nu. Igår kväll blev det en god bruschetta med en av mina största bifftomater, såååå gott! Häromdagen så gjorde jag en tomatsallad efter recept av Jamie Oliver. Den blev också riktigt god, slängde dessutom ner en gurka, min egenodlade, även om inte den var med i orginalreceptet.

Ingredienser
1 kg tomater i olika storlekar och färger
flingsalt och svartpeppar
torkad oregano
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 röd chili

Saltade tomater.
Dela tomaterna i mindre bitar, halvera körsbärstomater, dela större tomater i fler bitar. Lägg alla tomater i durkslag och tillsätt en rejäl nypa salt. Rör om, salta igen och rör om på nytt. Saltet drar ut vätskan och tomaten får en ännu mer intensivare smak. Låt stå ca 15 min.

Lägg tomaterna i en stor skål och strö över en nypa oregano. Gör en dressing på balsamvinäger, olivolja, svartpeppar, riven vitlök och hackad chili. Häll dressingen över tomaterna.


Vi la tomatsalladen på en bit surdegsbröd som vi först grillade lite, supergott!!

Kommentarer

  1. Vilken härlig blogg och precis om sådant som också intresserar mig. Jag ansluter mig genast som följare.

    Ha en fin dag!

    (men den där ordkontrollen är verkligen pest - helt omöjligt att se vad det står)

    SvaraRadera
  2. Tjo! gotti gott med tomater.. tycker jag haft dille på tomater på alla sätt och vis å håll å kanter hela sommaren ;) Å på tal om tomater... man kan ha skoj med dem på andra sätt åxå. Kolla in länken... tomat tulpaner ;)

    http://bibliasmakow.pl/tulipanowe-pomidorki/

    Kramen!


    Stina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar