måndag 27 augusti 2012

Härligt sensommarväder och höstplantering


 Ja, idag vaknade vi till ännu en härlig sensommardag, ja, vi har faktiskt haft riktigt härligt väder denna helgen och det ser ut att fortsätta iallafall idag, härligt!

Växthuset i morgonskrud :-)

Jag har faktiskt planterat i helgen. Fick hem ett paket med diverse grönsaksplantor ifrån Klostra handelsträdgård. Gemensamt för dom alla är att dom funkar att sätta ut nu på sensommaren och att dom tål några minusgrader. Det var bland annat mizuna, pah choi, bladrädisa och bladsenap. Bladrädisa har jag aldrig hört talas om förut, ska bli kul att smaka på, tydligen så äter man bladen.... För övrigt så har jag börjat att klippa ner en del grönsaker som producerat klart för säsongen, bondbönorna blev inte alls bra i år. Dom bönorna som kom var förstås jättegoda men det var alldeles för lite och nu är dom slut och nerklippta. Samma sak med sockerärtorna, ingen stor skörd och alltså redan nu nerplockade, däremot så blev sugersnapsen jättefina och många. Har skördat massor och skördar fortfarande!


Nej, nu ska jag och Rasmus snart åka iväg och handla, så skönt att handla på förmiddagen innan alla lunchmänniskor kommer ;-)
Ha nu en skön vecka och njut av sensommarvädret, snart är regnet och rusket över oss ;-)Inga kommentarer :

Skicka en kommentar