måndag 23 juli 2012

Vårat årliga besök på Marstrand

Färjan över till Marstrand.
Minst en gång om året och då självklart på sommaren så åker vi till Marstrand, antingen med egen båt eller som denna gången med bilen. För er som inte vet vad Marstrand är så kika in här. Vi hade ett perfekt Marstrandsväder, dvs lagom varmt för att promenera runt ön. Hade vi velat bada så hade det varit för kallt men man kan inte få allt, iallafall inte denna sommaren ;-) Det som Marstrand är mest känt för är nog Carlstens fästning där Lasse-Maja satt men ön är också känd för sitt fina bageri Bergs konditori som ligger längs med hamnpromenaden. Här var vi förstås tvungna och köpa några bullar :-)
Isabella ville bada men det var lite väl kallt så hon doppade bara fötterna ;-)

Bergs konditori.

Vi valde precis som förra året att äta på Restaurang Maritime. Här tycker dom inte det är jobbigt om man kommer med barn och barnvagn och barnen får till och med en glass efter maten! Vi valde allihopa att äta hamburgaren med dom goda klyftpotatisarna till. Innan maten kom in så fick vi in en korg med olika bröd, tapenade och smör, precis som det ska vara tycker jag!
En del av brödkorgen.

Hamburgare med klyftpotatis, mycket gott!

Isabella fick glass efter maten av restaurangen.

Restaurang Maritime, finns också hotell i samma hus.

Det pågick (som det oftast gör på Marstrand) seglingstävlingar samtidigt som vi var på plats så dom kikade vi givetvis lite på. Efter lite shopping, segling och god mat så var det dags att åka hem igen. Helnöjda med dagen! Här följer en bildkavalkad, håll till godo ;-)

Det är allt som oftast seglingstävlingar på Marstrand.


Det finns lite olika badplatser runt ön men det härligaste är ändå klippbaden!

Fina hus på hela ön!
Det här huset var så himla gulligt så jag var tvungen att ta kort på det :-)

Marstrand har landets största gästhamn, här syns en del av den.


Rasmus var trött efter en heldag på Marstrand :-)

Färjan tillbaka till fastlandet.

Carlstens fästning i skymningen.

2 kommentarer :

  1. Har själv varit på marstrand när jag var liten och har härliga minnen där ifrån. Egentligen har vi inte så värst långt dit så det hade ju egentligen varit trevligt med en tur dit. Maten ser väldigt god ut! /Emma

    SvaraRadera
  2. Vad kul och fint, var meningen att vi skulle övernatta i Marstrand på vägen hem från skåne men det blev söder om Jönköping istället. Ser ut som om vi missade nåt. Nästa gång!

    SvaraRadera