Rulltårta med hemgjord jordgubbssylt


Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag är ingen baktjej! Jag tycker det är rätt så skoj att baka och framförallt gott, för gott blir det nästan alltid men mina bakverk blir aldrig snygga!! Blir alltid någon liten miss någonstans, som den här gången tex.... Jag gjorde för första gången en rulltårta, jättelätt att göra en rulltårta men...."ytan" på den sprack när jag rullade den.... gör ju förstås inget för smaken men utseendemässigt så blir det ju inte lika fint... Kanske den fick lite för mycket färg i ugnen så den blev för spröd....Ja, ja, här kommer receptet iallafall och receptet kommer ifrån Leila!

Ingredienser
3 st ägg
1½ dl socker
2 msk mjölk
skal från en citron
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 näve mandelspån
strösocker till rullningen


Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten med en slickepott. Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper. Strö över mandelspån och grädda mitt i ugnen ca 5 min.

Strö strösocker över tårtbotten och lägg ett bakplåtspapper över, sedan en anna plåt över, vänd det hela. Lossa försiktigt bakplåtspappret.

Bred ut jordgubbssylten i ett jämnt tunt lager över tårtbotten och rulla ihop den tajt. Skär tårtan i skivor och servera.

Detta blev supergott!!


Ja, igår så skrev jag ju att vi skulle ut med båten på eftermiddagen. Det gjorde vi också. Hela dagen var vädret helt underbart med en blå himmel men lagom till sambon kom hem så kom molnen. Vi åkte ut ändå, hade ju gjort pastasallad och allt men när vi kom ut till "vår" ö så var moltäcket kompakt. Som ni ser på bilden så var solen någonstans borta vid Marstrand men tyvärr inte hos oss. Vi stannade några timmar ändå och det var mysigt men tillslut blev det lite kallt. Så kan det gå men förhoppningsvis får vi fler chanser under sommaren :-)

Ja, någonstans där borta ligger Martstrand och där var solen....

Kommentarer