onsdag 4 juli 2012

Auberginegratäng med grillad korv och färskpotatis


Något som jag börjar äta mer och mer är aubergine. Den är ju så himla användbar och framförallt god. När den får gå en stund i ugnen så kommer det fram fantastiska smaker, den brukar numera ingå i våran mat iallafall en gång i veckan. Denna gången blev det en enkel auberginegratäng. Bara att göra en vanlig tomatsås, stek auberginen i skivor någon minut, sedan varvar man tomatsåsen med auberginen och emellan lagren river man över parmesanost och lite hackade färska kryddor som tex timjan, salvia och rosmarin. In i ugnen på 200 grader ca 25 min.

Jag odlar ju aubergine själv också, har två plantor i växthuset, en avlång sort och en rund. På den ena plantan så kommer det massor med blommor och det är redan en liten aubergine på gång, lycka!!Visst är aubergineblomman vacker!Auberginen serverades med färskpotatis och de goda grillade korvarna från Coop´s nya grillsortiment GRILL. Bratwurst, grillkorv med vitlökssmak och en grillbricka som bestod av chorizo, salsiccia och Bacon & Cheese hamnade på grillen. Får nog säga att alla korvarna var goda! Ett extra plus för salsiccian :-)

Goda kryddkorvar ligger på grillen.
Vill också påminna er om att det pågår en tävling här på bloggen där man kan vinna en skärbräda + knivvagga! Gå in här för att tävla!!

2 kommentarer :

  1. Aubergine är en av mina favoritgrönsaker och älskar gratäng på dessa!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
  2. Vet du om salsiccian finns att köpa separat? Godaste korvsorten, vore kul att se hur Coops står sig!

    Måste få tipsa dig också om en annan fantastiskt god rätt med aubergine som jag har lagt upp recept på http://matmedhjarta.blogspot.se/2011/07/biffar-pa-tomatbadd-med-aubergine-och.html

    SvaraRadera