fredag 8 juni 2012

Vilken matkasse ska man välja? Hjälp behövs!!

Har ju funderat på det här med matkasse många gånger.... Ibland så sviker fantasin och det skulle vara rätt så skönt att låta någon annan bestämma vad man ska äta ibland. Det finns ju några leverantörer att välja mellan. Behöver lite tips från er som har testat! Några av matkassarna kan jag utesluta direkt eftersom dom bara levererar till mig på fredagar och det tycker jag är helt ointressant, det är ju på helgen man har tid och ork till att laga god mat som dessutom gärna får ta lite extra tid, då har jag ingen lust att få en matkasse, nej, leverans söndag eller måndag, annars får det vara ;-) Dom som försvinner då är Mathem och Årstiderna, synd på Årstiderna för jag gillar deras koncept med ekologiskt, dessutom så har dom massor med andra varor som man kan beställa såsom ostar, oljor mm.


Dom som jag väljer mellan är Middagsfrid, Linas matkasse och Saras matkasse. Middagsfrid är lite dyrare än dom andra. Deras ledord är att maten ska vara lagad på äkta råvaror utan e-nummer vilket ju passar mig väldigt bra. Linas matkassar är indelade i tre olika kategorier, snabb, medel och tuff. Saras matkasse är barnvänlig med ekologiska och närproducerade varor. Låter väldigt bra i mina öron :-)

Så, ni som har testat någon av dessa matkassar, ge mig lite tips på vilken jag ska välja!!

Bilderna är lånade från respektive leverantörs hemsida.

9 kommentarer :

 1. inte testat, men dottern har beställt grönsaker he,

  SvaraRadera
 2. Har inte heller testat, kör istället på Ekolådan där man får finfina ekologiska grönsaker inklusive recept.

  Kompisar till mig har dock testat och det är lite spridda skurar med kommentarer. Men har man barn ska man inte förvänta sig att maten i matkassarna är för dem... Kanske är Linas matkasse för barn ett undantag. Men som sagt, jag har inte testat... fast jag är lite sugen på att testa. Min svägerska sa dock att hon inte trodde att det var nåt för mig eftersom jag inte är någon receptslav. Vi får se, kanske testar jag i alla fall...

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Saras, Saras, Saras!!!
  Synd jag inte visade dig deras menyer sist.....måste provas!

  SvaraRadera
 4. Titta in hos Ragazze-tjejerna, vill minnas att de testat flera. Själv har jag bara testat Middagsfrid, mycket grönsaker till maten om man gillar det. Har många vänner som än nöjda med Linas matkasse.

  SvaraRadera
 5. Jag har bara testat Linas, vann en kasse en gång. Måste säga att den veckan var vi super nöjd med men tyvärr är vi sex personer i familjen och kassen räckte inte till sex personer, dessutom skulle det vara några lunch lådor åxå. Men innehållet och recepten var kanon ;) Några grejer hade jag nog inhandlat för en billigare peng dock :)

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Den här har gjort en undersökning om vilken mataffär på nätet som är den billigaste. Ta gärna en titt där.

  SvaraRadera
 7. Hej har nu beställt linas barnkasse mest för att de utlovar snabb mat och det är vad jag behöver på vardagarna! Har du beställt något själv än? jag har hört mycket gott om linas på mitt jobb iaf. De har haft barn hemma som ätit det som det bjudits på också. Ha det gott / Emma

  SvaraRadera
 8. Hejsan!

  Hör av dig till oss eller besök oss på Matkasseguiden.se. Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med Matkasse-intresserade bloggare!

  Mvh

  Gustaf på Matkasseguiden.se
  kontakt (a) matkasseguiden.se

  SvaraRadera
 9. Vilken matkasse du ska välja beror på många saker. Vår främsta uppgift är att hjälpa dig med valet. Välkommen att kika in vår hemsida!

  SvaraRadera