Rabarbersaft

Det blir så himla fin färg på saften tycker jag!
Det är mycket rabarberrecept ute på alla matbloggar just nu och det är ju inte så konstigt med tanke på att vi är mitt i rabarbersäsongen. Jag har inga egna rabarberplantor utan jag får helt enkelt rabarber lite här och var ifrån vänner och bekanta som har i överflöd. Det är nog just därför jag inte vill ha några egna plantor, det blir ju såååå mycket så man inte vet vad man ska göra av allting! Iallafall, igår blev det rabarbersaft och den blev riktigt god. Den blir inte speciellt koncentrerad så därför blandar man hälften saft, hälften vatten, ger ca 1½ liter koncentrerad saft.

Ingredienser
1 kg rabarber
1½ liter vatten
4½ dl socker
saften från en stor citron

Börja med att skära rabarbern i encentimeters bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vattnet. Koka upp och koka på medelvärme ca 15 minuter.

Sila av saften ner i en ren kastrull. Sätt den på spisen igen och häll i sockret och citronsaften. Låt koka upp och låt sedan svalna innan du häller upp den på väl rengjorda flaskor.

Blanda som sagt hälften hälften eller efter smak.

Kommentarer

  1. Hej! Har du nåt gott recept på rabarber/jordgubbspaj? Kram

    SvaraRadera
  2. Hej Tanja,
    jag gjorde en rabarbersmuldegspaj häromdagen och jag antar att det bara är att lägga till jordgubbar i receptet. Den blev iallafall jättegod:
    http://matochodla.blogspot.se/2012/06/rabarbersmuldegspaj-med-vaniljsas.html

    Kram på dig och glad midsommar!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar