torsdag 21 juni 2012

Potatissallad med bönor och ruccola


Idag har vi en riktigt härlig sommardag framför oss. Det ska vi runt 23-25 grader och soligt hela dagen så vi ska passa på att åka ut med båten vid lunchtid och njuta så länge det varar....för varar speciellt länge gör det ju inte här på västkusten enligt väderprognosen, redan imorgon kommer regnet (såklart, det är ju midsommarafton) och sedan ska det vara kasst väder ett bra tag :-( Ja, ja, inget att göra åt det, hoppas det blir bättre när sambon går på semester om några veckor iallafall...

I helgen som gick var det som sagt var barnkalas och vuxenkalas. På vuxenkalaset var det buffé där det bland annat serverades den här härliga potatissalladen gjord på färskpotatis, bönor, ruccola mm. Viktigt med alla sådana här typer av potatissallader är ju att man häller på dressingen medans potatisen fortfarande är varm, då suger den åt sig alla goda smaker som allra bäst!

Ingredienser ca 10 bufféportioner
1½ kg färskpotatis
2 burkar blandade bönor (jag använde Zetas)
1 rödlök
ca 2 dl oliver, både stora och små
½ påse ruccola
körsbärstomater
3 msk sötstark senap
3 msk vitvinsvinäger
1½ dl olivolja
salt och peppar

Koka potatisen med mycket salt. Jag brukar dela potatisen i lagom bitar innan jag kokar den, då slipper man stå där med varm potatis och försöka dela. Häll av vattnet och låt ånga av litegrann.

Blanda ihop senap och vinäger i en skål och tillsätt oljan lite i taget, vispa tills det blivit en krämig dressing, salta och peppra. Häll dressingen över potatisen och blanda runt försiktigt.

Skiva rödlöken, skölj av bönorna, dela tomaterna och blanda ner med potatisen tillsammans med oliverna och ruccola.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar