söndag 10 juni 2012

Ömsom vin ömsom vatten

Grillad fläskkarré med fetaostdipp, färskpotatis och en sallad.
Eller ömsom sol ömsom vatten, ja så har denna helgen varit. Igår lördag var vädret väldigt växlande med både sol och regn, idag har det väl mest regnat men det ser ut att bli bättre nästa vecka iallafall och tur är väl det eftersom det är avslutning för Emelie, min bonusdotter, dessutom fyller våran stora tjej 6 år på torsdag vilket betyder kalas hela helgen lång :-) Barnkalaset vore himla käckt att ha utomhus ;-)
Emelie min bonusdotter går ut nian i veckan som kommer och min kära dotter Isabella fyller 6 år, fullt upp i veckan som kommer med andra ord!

Lillkillen växer och växer, redan 5 månader!
Maten som vi ätit i helgen har också varit växlande, vi har grillat kött och vi har ätit fisksoppa, väldigt gott båda två förstås. Till fläskkarrén som vi grillade blev det färskpotatis, det är ju sååå gott med färskpotatis, ska nog snart se om mina egna som jag odlat i spann är klara.
Manaki Gold, förgyllde våran enkla sallad :-)

Till dressingen som jag hällde över salladen som serverades till det grillade använde jag denna gången olivoljan Manaki Gold. Manaki gold utvinns från en olivlund i Grekland som ägs av en svensk familj. Det speciella med det här familjeföretaget är att dom har kommit på en liten annorlunda idé, man kan nämligen bli fadder till ett av deras olivträd :-) Kika in på deras hemsida för att läsa mera. Olivoljan då? Jo, den var mild och mycket god. Olivoljan är dessutom ekologisk, naturligtvis ett stort plus i kanten!!

Ja, då var denna helgen till ända och imorgon håller vi alla tummar vi kan för Sverige i premiärmatchen!! Heja Sverige!!

1 kommentar :

  1. Mm, vad gott det ser ut! :)

    Ja, vädret har verkligen varierat denna helg. Men med 2 veckor av regn och kyla tycker jag nu att det soliga och varma vädret kan återvända. Det vore en bra start på sommarlovet som väntar. :)

    Ha en fin vecka och lycka till med barnkals och firande!

    Kram Lotta

    SvaraRadera