söndag 13 maj 2012

Sweden Rock vin 2011 - bättre sent än aldrig


Ja, förra året vi den här tiden så fick jag hem ett sk rockvin, närmare bestämt Sweden Rock Festival Special Edition. Vinet kom i begränsad upplaga och gick att beställa från Systembolagets beställningssortiment. Som ni vet så var jag ju gravid vid den här tiden förra året så det blev aldrig av att vi testade vinet utan det blev stående i källaren. Nu tyckte vi dock att det var dags att ta fram vinet med tanke på att festivalen snart startar igen :-)

Vinet består av 100% Cabernet Sauvignon och kom i en miljövänlig PET-flaska, perfekt för sommarens festivaler! Vinet är ett medelfylligt rött vin ifrån Central Valley i Chile. Vad tyckte vi då om vinet, jo, det var ett lättdrucket vin, perfekt sk "snackvin" och PET-flaskan gör ju att det är enkelt att ta med sig också.

I år har det kommit inte bara ett utan två stycken nya Sweden Rock viner, ett rött och ett vitt som går att beställa på Systembolaget. Vinerna är framtagna i ett samarbete med Sweden Rock festivalen och Åkesson vin.

På tal om "rockviner" så recenserade Bengt Frithiofsson några av dessa viner igår morse på Nyhetsmorgon. Man kan nog säga att han sågade dom rakt av. "Det är blask och fullständigt ointressant" säger Bengt ;-) Vill ni se klippet så finns det här.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar