onsdag 30 maj 2012

Delize tomatprodukter - bättre än Mutti?


Jag är en stor favorit av Mutti´s produkter. Köper alltid deras krossade tomater men även deras körsbärstomater och andra sorter på konserv. Döm om min förvåning när min Ica affär plötsligt slutade med att sälja Mutti och istället tog in Delize..... Blev riktigt sur och vägrade att köpa Delize, åkte till en annan affär istället :-) Men häromveckan fick jag hem ett paket med några av Delize produkter, bland annat krossade tomater, körsbärstomater och plommontomater och då så ville jag ju förstås testa dom.

Det första jag la märke till var att dom hade surhetsreglerande medel i de krossade tomaterna....hm, varför, är dom inte tillräckligt söta från början? Visserligen bara citronsyra men ändå. Iallafall, nu har jag testat alla sorter och jämfört med Muttis sorter. När det gäller de krossade tomaterna så är inte smakskillnaden speciellt stor men...jag tycker nog att Muttis är sötare vilket kanske beror på att dom skördas vid rätt tidpunkt och att dom bara använder sig av de allra rödaste delarna på tomaten.....kanske Delize gör samma sak, jag vet inte...? Men smakskillnaden är så liten så ska man gå efter det så spelar det ingen roll vilket märke man väljer. När det gäller de andra sorterna, körsbärstomat och plommontomaterna så tycker jag det var större skillnad på smaken, jag föredrar helt klart Mutti här, sötare smak helt enkelt!


Fick även en burk med pizzasås ifrån Delize som var väldigt god, vet att Mutti också har en pizzasås men den har jag inte testat.

Men....smaken är ju som baken.... Har du testat båda? Vilket märke föredrar du?

1 kommentar :

  1. Mutti tomater är godare.
    Mycket sötare och inte vattniga som Delizies. Det tycker i alla fall jag.
    /Anna

    SvaraRadera