fredag 27 april 2012

Vilken tur att solen skiner!

Solen skiner idag!
Ja, det är tur att solen skiner idag..... Natten har inte varit speciellt lugn. Lille Rasmus har sedan några veckor tillbaka bestämt sig för att vakna var och varannan timme hela nätterna igenom och det börjar nu tära på humöret och kroppen känner jag. Tur var ju då att vi vaknade upp till sol i morse och att det faktiskt är fredag! En lång helg framför oss då hela familjen är ledig i flera dagar, skööönt! Förhoppningsvis kan man greja lite i trädgården, ställa fram resten av trädgårdsmöblerna osv.
En del av möblerna har kommit fram men inga dynor, inget pynt, inga blommor, det har varit för kallt och regnigt sista tiden.

Min lilla hjälpreda i köket <3
Jag är ingen direkt bullmamma, tycker oftast att jag misslyckas när jag bakar så det händer inte allt för ofta att jag sätter igång med bullbak här hemma men igår så fick jag helt plötsligt för mig att här ska bakas bullar (till min dotters stora glädje). Isabella snart 6 år hjälpte gärna till bara jag kunde lova henne att hon fick äta två bullar sedan efter middagen :-) Visst fick hon det (fast hon orkade inte hela den andra). Recept på bullar behöver väl knappast läggas ut men jag körde efter ett recept från boken "Bergs konditori på Marstrand" där man använder sig av sirap istället för socker, jättegott. Receptet har jag lagt ut tidigare och finns här.

6 kommentarer :

 1. Mums så gott med bullar! Jag ska göra din jordgubbstårta när min dotter fyller tre, men det har smugit sig in ett fel...ska det varav1/4 dl socker?

  SvaraRadera
 2. Soffy, nej det ska vara 2 och 1/4 dl socker ;-)

  SvaraRadera
 3. Hmm när jag kollade på andra datorn så blev nog texten fel för nu ser jag att det står klart och tydligt 2 1/4! Tack!
  Soffy

  SvaraRadera
 4. Nu längtar jag verkligen efter att sätta händerna i jorden, börja rensa och fixa till. Imorgon blir det flytt till torpet, så nu är det dags! :-)

  SvaraRadera
 5. Även här ser det ut att bli trädgårdsväder och välbehövligt trädgårdsfiff i helgen. Äntligen är säsongen igång!!!

  SvaraRadera