Påskgul sabayonne med färska bär och frukter

Tror minsann jag har glömt att visa er vad vi åt för efterrätt i påskhelgen (bättre sent än aldrig). Jag gjorde en saffrans sabayonne med färska bär och frukter efter recept av Leila. Tycker ju egentligen inte man ska köpa bär som inte är i säsong som tex hallon och blåbär men ibland får man göra undantag ;-)

Jag använde mig av hallon, blåbär, mango och kiwi som jag la i botten på några formar. Sedan hällde jag över sabayonne krämen och gratinerade någon minut högst upp i ugnen under grillen med öppen ugnslucka, se upp, här går det snabbt :-)

Sabayonnekrämen gör man så här:

8 st ägg
2 dl strösocker
2 påsar saffran
3 dl vitt vin

Separera gulan från vitan, lägg gulorna, sockret, saffran och vinet i en värmetålig skål och ställ i ett vattenbad. Vispa tills krämen blir krämig, det ska bli spår av vispen. Ta sedan från värmen och vispa ytterligare en stund tills krämen svalnat något. Häll sedan över bären och in i ugnen, se ovan.

Kommentarer

  1. åh vad gott att ha saffran i, det måste jag ju testa, jag som är lite av en saffranoman :)

    SvaraRadera
  2. Det här låter ju alldeles ljuvligt! Men så är jag ju också svag för allt med saffran i :=)

    SvaraRadera
  3. Ser spännande ut!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar