Grönsaker i folie på den nya Webergrillen


Vi köpte en ny gasolgrill häromdagen eftersom våran gamla kändes sunkig och trasig. Vi testade den för första gången i fredags och vi blev jättenöjda med den direkt. Weber känns stabilt och bra tycker jag. Vad tycker ni andra, har ni något annat favvomärke på grillar?


Vi grillade kycklinglårfiléer som jag kryddade med Santa Marias Mango curry krydda (mycket gott) och grönsaker i folie. Jag använde mig av de grönsakerna jag hade hemma, morot, squash, röd lök, broccoli och körsbärstomater. Delade dom och fördelade dom i små aluminiumformar, pressade över citron, ringlade över olivolja, saltade och pepprade och la över några timjanskvistar, klippte också över lite gräslök och vitlöksblast. Avslutade med några klickar smör över varje låda. Täckte sedan lådorna med aluminiumfolie. Jag ställde sedan lådorna på grillen, viktigt att det inte är allt för varmt under lådorna, jag stängde av brännaren under. Lådorna stod på grillen i ca 20 min.


Oj, vilken god smak det blev på grönsakerna, riktigt, riktigt gott, testa detta om ni inte gjort det tidigare!! Till kycklingen och grönsakerna så gjorde jag en enkel sallad och blandade ihop turkisk yoghurt med smulad fetaost, lite olivolja, salt och peppar så har du en perfekt dippsås.

Ha de gött! Kramisar :-)

Kommentarer

  1. Vi funderar på att skaffa ny grill också men först ska vi bygge en ny altan i sommar. Har inte tänkt på att lägga grönsaker i folieformar så. Jättebra idé. Ska jag absolut prova! /Emma

    SvaraRadera
  2. Vilken fin lyxgrill! Gasol är praktiskt, men vi envisas med kolgrill. I år påstår J att han ska köpa någon slags rök som även fungerar som grill. Låter spännande, men tills dess fungerar bostadsrättsföreningens Weberklotgrill och min märkeslösa klotgrill på landet bra.
    Hoppas på grilltemperaturer i väderleken snart!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar