tisdag 17 april 2012

Grillad fläskkarré med cannelinigratäng


Usch, idag var det ingen kul dag, vi är genomförkylda och idag har det varit som värst, snörvlar och hostar som bara den....ja, ja, det går väl över. Våran lilla bebis har iallafall klarat sig. Ingen förkylning på honom alls, antar att amningen skyddar honom. Någon matlagning hade jag inte ork till som ni förstår :-)

Som jag berättade tidigare så har vi blivit med ny grill och vi har redan grillat flera gånger på den. I söndags var det fläskkarré som stod på menyn. Resultatet blev jättebra och vi är fortfarande jättenöjda med grillen. Till fläskkarrén blev det en böngratäng. Receptet är ifrån en av Jamie Olivers böcker och den passar perfekt som tillbehör till grillat och man behöver definitivt inga mer kolhydrater till detta. Det är väl inget LCHF recept antar jag eftersom det är bönor i men iallafall GI ;-)

Ingredienser
2-3 st purjolökar
1 msk smör
1 kvist färsk timjan eller någon tesked torkad
1 burk krossade tomater
1 burk cannellinibönor
2 dl creme fraiche
Gör rent purjolökarna och skär i bitar, skölj dom i en sil och låt rinna av. Lägg i en smörklick i en kastrull och fräs timjan och purjolökarna försiktigt under lock, purjolöken ska bli mjuk utan att ta färg.

Tillsätt tomaterna och låt puttra i ett par minuter, tillsätt sedan bönorna. Vänd ner creme fraiche, salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Grädda i ugnen i 180 grader ca 40 minuter.
God bön- och purjolöksgratäng som passar till det mesta.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar