fredag 16 mars 2012

Klostra handelsträdgård - färdiga grönsaksplantor direkt hem

Klostra handelsträdgård är ett nystartat företag som säljer färdiga grönsaks- bär och kryddplantor. Man beställer antingen ett färdigkomponerat paket eller enskilda plantor. Tanken är att du själv ska slippa så från frön och istället få dom hem i lagom storlek, bara till att sätta i kruka eller i trädgårdslandet. Det fungerar så käckt att du går in på deras sida och bestämmer vad du vill ha, sedan bestämmer du också till vilken vecka du vill ha plantorna. Sedan så sätter Klostra dina plantor på odling i Hällsnäs trädgård i Hällsnäs. Det finns också plantor för direktförsäljning men det mesta är på beställning.
Plantorna kommer i behändiga plantförpackningar.

Jag tycker konceptet verkar jättebra. Jag själv sår ju gärna mina egna grönsaker men jag vet ju att det finns många därute som varken har tid eller lust till detta men som ändå gärna vill odla grönsaker, antingen på balkongen eller i trädgården. De plantor som finns till försäljning på våra vanligaste plantskolor är ju inte speciellt roliga, oftast så får man inte ens reda på vilken sort det är utan det står helt enkelt bara "dill". Det bästa med Klostra tycker jag är att dom flesta plantor är Kravmärkta, är dom inte det så är dom ändå ekologiska, jättebra tycker jag!

Så gå gärna in på deras hemsida och kika, jag tyckte det fanns mycket spännande, framförallt en hel del spännande kryddor. Jag fick testa på 5 plantor och dom kom smidigt hem i en plantförpackning. Plantorna var jättefina och lagom storlek på. Ska bli kul att se hur dom växer nu också ;-)
Fräscha och fina plantor!

2 kommentarer :

  1. Kul koncept! Får bokmärka för framtiden!

    SvaraRadera
  2. Smart! Verkligen något man saknat. Svårt att få plats med alla odlingar i en liten lägenhet...

    SvaraRadera